Drie vragen aan Richard van der Pol

 

1. Wat is voor jou de grootste uitdaging van ondernemen?

“Voortdurend op de hoogte blijven van innovaties en technologische ontwikkelingen. In een wereld die onophoudelijk verandert, is het essentieel om bij te blijven. Zo kunnen we proactief met klanten communiceren en hen inspireren over de kansen en voordelen die de innovaties met zich meebrengen. Daarnaast moeten we flexibel zijn. Klanten veranderen doorlopend van gedachten en de markt beweegt mee. We moeten snel kunnen schakelen om aan hun behoefte te voldoen.”
 
“Ook het houden van een hoog niveau van beveiliging is een belangrijke uitdaging. In een tijd waarin cyberbedreigingen constant evolueren, is het cruciaal dat we een waterdichte beveiliging hebben van onze activiteiten en de gegevens van ons en onze klanten. Een laatste uitdaging is snelle service. Klanten verwachten onmiddellijke reacties en oplossingen. Dus moeten we ervoor zorgen dat onze klantenservice goed georganiseerd en efficiënt is.”

2. Welk advies zou je geven aan iemand die vandaag begint met ondernemen?

“Omarm werkgeluk, plezier en passie. Durf risico’s te nemen en wees bereid om voortdurend te leren en creatief te zijn. Ga netwerken: help anderen en laat je inspireren. Blijf trouw aan jezelf, luister naar je klanten en wees betrokken. Die ingrediënten vormen de kern van succesvol ondernemen en dragen bij aan je eigen geluk, plezier en passie.”

3. Wat is je toekomstdroom als ondernemer?

“Die droom is gericht op groei en het bieden van hoogwaardige IT-ondersteuning aan bedrijven in heel Europa. We zijn ons team aan het uitbreiden en zijn nu een vertrouwde remote IT-afdeling voor andere ondernemers en organisaties, met maatwerkoplossingen en volledig ontzorgen als onze kernfocus.”

Naam:

Richard van der Pol

Naam bedrijf:

EDSAS telecom en ICT

Soort bedrijf:

Telecom en ICT