Drie vragen aan Debbie van der Donk

 

1. Hoe ben je je bedrijf begonnen?

"Midden in de coronatijd startte ik met Flore BOSbegeleiding, na ruim 15 jaar werken in het basisonderwijs. Als onderwijsprofessional was het stimuleren van persoonlijke ontwikkeling mijn grootste drijfveer. Hoe kun jij verder groeien en bloeien? Dat kwam terug in mijn gesprekken met kinderen, ouders en collega’s en ik kreeg een steeds sterkere behoefte om me alleen nog maar daarmee bezig te houden. In 2020 schoolde ik me om tot erkend coach, stapte ik het onderwijs uit en begon ik Flore BOSbegeleiding. Ik ben gespecialiseerd in het begeleiden van mensen die (bijna) burn-out zijn geraakt door teveel stress in hun werk en privéleven. Ik ken de impact hiervan als geen ander. Als moeder in een zorgintensief gezin maakte ik een parentale burn-out door en in het verleden was ook werkgerelateerde stress mij niet vreemd."
 

2. Wat maakt jouw bedrijf bijzonder?

"Mijn klanten vinden het erg fijn dat onze gesprekken wandelend in de natuur plaatsvinden. Veel mensen praten makkelijker als we naast elkaar lopen en de natuur heeft een rustgevend effect. Zelfs als het regent! Mijn begeleiding is er, hoe gek dat ook klinkt, in de eerste plaats niet op gericht om mensen van hun stress- of burn-outklachten af te helpen. Ik leer coachees deze ‘klachten’ te zien als signalen dat ze te lang te veel hebben gegeven. Na het op peil brengen van hun fysieke en mentale energie zetten we stevige stappen naar anders omgaan met stress, voor de lange termijn!"

3. Zie je jezelf als een geboren ondernemer?

“Nee, totaal niet. Gelukkig ben ik een nieuwsgierige onderzoeker en enorm leergierig. Door te netwerken omring ik me met andere professionals die al een paar stappen verder zijn in het ondernemerschap. Ook op andere manieren leer ik telkens bij. Zo vind ik steeds meer mijn weg naar een bloeiend bedrijf!"

Naam:

Debbie van der Donk

Naam bedrijf:

Flore BOSbegeleiding

Soort bedrijf:

Stress- en burn-out-coaching

foto: Danny van Emmerik-Janssen (Door Danny Fotografie)