Drie vragen aan Astrid de Baat

 

1. Wat maakt jouw bedrijf bijzonder?

"Het liefst werk ik op locatie van de klant. Hier kan ik echt maatwerk leveren, zowel persoonlijk als administratief. Ik werk altijd in zijn of haar systeemomgeving. De klant hoeft dus geen stukken te mailen, niet te bellen en geen nieuwe programma's aan te schaffen. Ik begin altijd met een overleg. Wat speelt er? Waar zitten de knelpunten? Wat gaat er goed? Mijn ervaring is dat de meeste ondernemers niet van administratie houden. Hoe fijn is het als iemand aan een half woord genoeg heeft om, onder het genot van een kopje koffie, de administratieve zorg weg te nemen? Uiteraard heb ik ook gewoon de middelen om op afstand voor een klant te werken."
 

2. Zie je jezelf als een geboren ondernemer?

"Nee eigenlijk niet, hoewel ik op de mavo besloot dat ik voor mezelf zou gaan beginnen. Ik heb hiervoor zelfs de detailhandelsschool gevolgd. Het vak administratie gaf ik niet veel aandacht. Daar zou ik later wel personeel voor aannemen, haha! Toch heb ik na mijn opleidingen dertig jaar in loondienst gewerkt. Pas vorig jaar kwam die ondernemersdrang weer bovendrijven." 

"Ik ken de kwaliteiten van een goede ondernemer, ik weet hoe ik klanten naar tevredenheid kan bedienen en ik weet wat klantvriendelijkheid betekent en hoe ik dit toe kan passen in mijn eigen bedrijf. Toch ben ik nog vaak onzeker. Ik vind netwerkbijeenkomsten spannend en heb nog steeds moeite met het noemen van mijn uurtarief."

3. Wat is je toekomstdroom als ondernemer?

“Mijn toekomstdroom is om een paar keer per jaar een langere freelanceopdracht te hebben, bijvoorbeeld als interim administrateur, met daarnaast een aantal klanten die mijn hulp eens per maand of eens per kwartaal op prijs stellen. Ik streef ernaar om echt het verschil te maken waardoor de administrateur zijn stoffige imago verliest. Als ik dan nog even verder droom, zie ik ook een kantoor voor me met enkele medewerkers die volgens dit idee bij mij werkzaam zijn."

Naam:

Astrid de Baat

Naam bedrijf:

De Baat voor de Kosten

Soort bedrijf:

Administratiekantoor