Soms heeft het leven leuke verrassingen, vaak op een moment dat je ze niet verwacht. Playground for entrepreneurs is zo'n verrassing.  

Ruim een half jaar geleden lees ik een oproep van Inge, ze zoekt testspelers voor een spel voor ondernemers dat ze aan het ontwikkelen is. Hoewel ik helemaal niet van spelletjes hou geef ik me toch op. En daar zit ik dan, samen met Noortje van den Boom, Eleonora van Grinsven en Milton van Haren. Gewapend met een dobbelsteen, een paar A4 velletjes en papiertjes met vragen gaan we aan de slag.

Gespreksstarter

Het spel bestaat uit vragen over ondernemerschap, en het gaat erom je aan het denken te zetten over jouw manier van ondernemen. Of in andere woorden: het ontwikkelen van een ondernemende en innovatieve mindset. Er zijn spelelementen, zoals het bepalen welke vraag je moet beantwoorden met behulp van een dobbelsteen, een puntentelling en beloningen die je kunt uitdelen als je spelpartners jou helpen. Maar: in feite is het spel een gespreksstarter. Met goed uitgewerkte vragen, waar je echt niet met ja of nee vanaf komt.

Onder de indruk van de interactie

Ik speel het spel dus in een vroege testfase en ben erg onder de indruk van de sfeer en de interactie die ontstaat. We hebben alle vier een ondernemersidee waar nog wel wat aan verbeterd of bijgeschaafd kan worden. We doen alle vier onze uiterste best. We denken mee met de anderen, we denken out-of-the-box en komen op de meest bizarre ideeën. Na ruim twee uur stoppen we ermee, maar we kunnen eigenlijk nog prima een paar uur doorpraten.

Internationaal

Inmiddels ben ik als vormgever betrokken geraakt bij zowel spel (echt superleuk!) als onderneming, en ben ik onder de indruk van Inges aanpak hoe het spel in de markt te zetten. Er wordt getest in Mexico, in Colombia en in de Verenigde staten. Er is belangstelling voor het spel vanuit docenten aan Berkeley University (top 4 universiteiten in de US), en ga zo maar door.

Ik denk dat het voor ons, als lid van joost netwerkt maar vooral als ondernemer, een bijzondere kans is om dit spel te spelen, te ervaren wat de vragen teweeg brengen en vooral te zien wat het spel jou als ondernemer brengt. Aangezien netwerken (dus praten met elkaar) is wat we normaal doen is dit spel een hele leuke aanvulling: er wordt alleen maar nog meer gepraat. En als het een beetje meezit raak je niet meer uitgepraat, net als wij tijdens onze sessie!

Aanmelden!

Dus: zelfs al hou je niet van spelletjes, zoals ik, meld je toch snel aan zodat je het zelf kunt ervaren en mee kunt doen!

https://www.joostnetwerkt.nl/winkel/netwerk-diner-extra/

Inge heeft haar sporen in ondernemerswereld al ruimschoots verdiend. Ze is nu docent ondernemerschap en innovatie bij Avans en ze heeft meer dan 10 jaar ervaring in onderwijs en training in ondernemerschap in Colombia, onder andere vanuit de Colombiaanse overheid en de universiteit in Bogota.