Inhoud Kennissessies

Als zzp’er wil je goede afspraken maken met je opdrachtgever. De Modelovereenkomst Wet DBA van de Belastingdienst is daarbij handig, maar niet verplicht. Het nieuwe kabinet wil de Modelovereenkomst zelfs vervangen. Ze lijkt dus niet erg belangrijk. Of toch wel? Leonore geeft je juridische tips voor jouw onderneming.

Zelf het succes van je onderneming bepalen? Leer je intellectueel eigendom strategisch inzetten. Als eigenaar van een bedrijf, product of idee kom je er altijd mee in aanraking. Denk aan je handelsnaam, merk, octrooirecht op je uitvinding of modelrecht op het uiterlijk van je product.
Breng je verliezen in kaart en bekijk samen welke processen je kunt optimaliseren. Zo haal je het beste uit jouw onderneming. Rob laat met het LEAN-verliezenspel zien dat er altijd verbeterpotentieel te vinden is binnen organisaties.
Heb je een vordering op een persoon die niet handelt in de uitoefening van een beroep of bedrijf? Ontdek waaraan jouw incassowerkzaamheden moeten voldoen om succesvol aanspraak te kunnen maken op vergoeding van de inningskosten. Dat laatste is een kwestie van Wikken, een deurwaarder inschakelen een kwestie van wegen.
Lekt er onbedoeld geld uit je onderneming? Doe de winstlekkage Quiz en krijg binnen tien minuten een indicatie van hoe jouw bedrijf ervoor staat. Wat speelt er en waar is geld te verdienen? Ontdek het met de unieke methodiek van Thexton Armstrong.
Laat je onderdompelen in de kunst van mediation! Dé manier om al je zakelijke conflicten op te lossen. Pierre vertelt hoe je zelf de regie houdt en dé oplossing kan vinden waar jullie beiden achter staan. Mediation: vertrouwelijk, vrijwillig én snel!
Je eigen webshop starten op jouw WordPress-site? Dat wordt een peulenschil dankzij deze kennissessie! Damiaan leert je in acht stappen over het installatieproces, instellen van verzendopties en de verschillende mogelijkheden voor betalen. En uiteraard komt ook aan bod hoe je jouw eigen shop vult door het toevoegen van producten.
Hoe financierbaar is mijn bedrijf eigenlijk? En: Hoe kijken financiers hier vandaag de dag tegenaan? Bas Smits licht een tipje van de sluier op. Laat je inspireren door zijn open, duidelijke en praktische verhaal. Doe je voordeel met zijn tips die je verder gaan helpen.
Wat brengt het jou wanneer je je vitaler voelt? En werk doet dat aansluit bij jouw talenten, in een werkomgeving die hier goed bij past? Zie in deze flitsende pecha kucha kennisdeling het effect van deze ijzersterke combinatie en hoe je dit voor jezelf organiseert.
Waarom voelen dingen die ik doe niet altijd goed? Waarom is het soms zo moeilijk om keuzes te maken? Janneke biedt je op een heel praktische en inzichtelijke manier de mogelijkheid om betere keuzes te maken. Het voelt weer goed, je voelt de energie en hebt weer regie over de dingen die je doet.
Bespaar jezelf tijd en geld door professionele ondersteuning met jouw administratie, fiscale aangiften of rapportages. OAMKB Oss helpt mkb-ondernemers nog beter te ondernemen. De administratie loopt tot 70% automatisch en geeft altijd en overal inzicht. Op die manier speel je als ondernemer in op de toekomst!
Je gaat nadenken over je (een) uitvaart. Dat wil je niet, maar we doen het toch! Want bij leven hoort nu eenmaal dood. Meestal ver weg, soms dichtbij.. Better be prepared…
Laat je stimuleren om jouw netwerk actief in te zetten bij alle vragen die je hebt. Bizztopia’s motto: #durftevragen. Of je nu een netwerkcontact zoekt, een bedrijfsmiddel of een ingang bij een klant. Stel je vraag en zij helpen meteen. Zelf hulp aanbieden mag én kan natuurlijk ook (#durftedelen).
Ben je op zoek naar betrouwbare medewerkers met vakkennis? Misschien is een 50-plusser dan de juiste kandidaat voor jou. Deze ervaren rotten zijn loyale medewerkers, geen jobhoppers en echte doorzetters! Bovendien zijn er gunstige regelingen om zonder risico deze medewerkers aan te nemen. Marcel vertelt je er alles over.